ΥΓΕΙΑ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες εκπαίδευσης, επαγγελματίες άσκησης (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής), θεραπευτές, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, αισθητικούς, νοσηλευτές αλλά και σε άτομα, που θέλουν να διαμορφώσουν έναν πιο υγιή τρόπο σκέψης με σκοπό τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους, την επίτευξη ευεξίας και τη μακροβιότητα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς α/βάθμιας και β/βάθμιας γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, ψυχολόγους, επαγγελματίες υγείας, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, φοιτητές, καθώς και γονείς.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που ασκούν κάποιο υγειονομικό επάγγελμα, όσο και σε εκείνους που το αντικείμενο σπουδών τους δεν έχει σχέση με το αντικείμενο «υγεία», αλλά παρόλα αυτά επιθυμούν να γνωρίσουν τη Φυσική Ιατρική.

Σύγχρονες Μέθοδοι εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης

Εφαρμοσμένη Γνώση

Σύγχρονες Μέθοδοι εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης

Εφαρμοσμένη Γνώση

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

eLearning

Εξ’ Αποστάσεως Προγράμματα Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Επιστημονική και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη, Καθηγήτρια Δήμητρα Κουτσούκη

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Στη μακρόχρονη πανεπιστημιακή καριέρα μου υπηρετώ την τριτοβάθμια εκπαίδευση με όραμα και πεποίθηση, ότι η εκπαίδευση είναι προνόμιο για όλους τους ανθρώπους  της γης. Η εκπαίδευση οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους τους πολίτες κάθε χώρας, να στοχεύει πρωτίστως στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και να είναι προσβάσιμη σε όλα τα στάδια εξέλιξης του πολίτη.

Οραματίζομαι και εργάζομαι για μια εκπαίδευση, που στοχεύει στην  υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δίκαιης  πρόσβασης σε αυτήν με σεβασμό στη διαφορετικότητα, καθώς και στη δημιουργία δράσεων για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Υποστηρίζω με πράξεις και έργα τη δια βίου μάθηση, που στοχεύει στην απόκτηση γνώσης, δεξιοτήτων, εμπειριών και βιωμάτων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου.

Αντιλαμβάνομαι την πρόοδο, την εξέλιξη και την ποιότητα της ζωής  του ανθρώπου με έναν ολιστικό τρόπο. Η πνευματική, η σωματική και η ψυχική εξέλιξη και υγεία  αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο,  που χρειάζεται υποστήριξη και συνεχή φροντίδα. Φροντίδα η οποία στη  ζωή του ανθρώπου αποτελεί πρόκληση μιας και οι επιστήμες, η τεχνολογία, οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες μεταβάλλονται ραγδαία.

Η γνώση αποκτάται μέσα από συστηματική μελέτη και εμπέδωση των αποτελεσμάτων επιστημονικών ερευνών, της θεωρίας, των εφαρμογών και των καλών πρακτικών. Η γνώση είναι αγαθό, που αποκτάται  μέσα από μαθησιακές και βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε στάδιο εξέλιξης του ανθρώπου. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η επανεκπαίδευση είναι έννοιες, οποίες πραγματώνονται με ευκολία μέσα από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δηλαδή μέσω της τεχνολογικής μεθόδου του e-learning.

Στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης λειτουργίας του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά  συνθέτουν τη γνώση, την εμπειρία και την επιστημονική κατάρτιση επιστημόνων του ΕΚΠΑ, ειδικών,  και  ανθρώπων με μακρόχρονη εξειδίκευση στα σχετικά με τη θεματολογία των προγραμμάτων  επιστημονικά πεδία. Η επιστημονική και ακαδημαϊκή ευθύνη των προγραμμάτων, που προσφέρονται μέσα από το healthing.edu.gr, είναι δική μου.  Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει με επιτυχία τα προγράμματά μας πάνω από 450 άτομα και έχουν αποκτήσει πιστοποιητικά επιμόρφωσης πλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους και το επαγγελματικό βιογραφικό τους.

Στο Εργαστήριό μας (apalab.uoa.phed.gr) εγώ και οι συνεργάτες μου θεωρούμε, ότι η φυσική δραστηριότητα και γενικότερα η κίνηση, η άσκηση και ο αθλητισμός  αποτελούν  το «όχημα», που μπορεί να οδηγήσει το άτομο σταδιακά στην ευζωία, την ποιότητα ζωής και στη μακροβιότητα.

Θεμελιώδης  πεποίθησή  μας είναι, ότι η κίνηση σηματοδοτεί την αρχή της ζωής και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή εμπειριών και γνώσης στο βρέφος αλλά και στον άνθρωπο σε κάθε ηλικία.

Το healthing.edu.gr εκφράζει με μεγάλη χαρά αλλά και προσήλωση την πεποίθησή μας αυτή και σας καλωσορίζουμε με αγάπη και αφοσίωση στη δια βίου εμπειρία της μάθησης.

Δήμητρα Κουτσούκη,
Καθηγήτρια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Διευθύντρια του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/ Αναπτυξιακών και Κινητικών Διαταραχών

Σύντομο Βιογραφικό,

Δήμητρα Κουτσούκη, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην “Ειδική Φυσική Αγωγή”. Έχει σπουδές (Bsc, Ma, PhD & Postdoc) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (University of Michigan) και τον Καναδά (University of Alberta). στην Εξελικτική και Ειδική Φυσική Αγωγή, στην Εξελικτική & Γνωστική Ψυχολογία, και στις Αναπτυξιακές & Κινητικές Διαταραχές. 

Είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδάσκει σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια. Έχει υλοποιήσει πάνω από 20 Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα  ως Επιστημονική Υπεύθυνη.

Έχει πολυσχιδές διοικητικό έργο ως:

  • Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ,
  • Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  “Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός”,
  • Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ 
  • Ιδρυματική Υπεύθυνη του προγράμματος  “Πρακτική Άσκηση Φοιτητών”, του ΕΚΠΑ για πάνω από 10 έτη
  • Τακτικό Μέλος Ειδικού Επταμελούς Οργάνου Επιτροπής Ερευνών, ΕΛΚΕ-ΕΚΠΑ,
  • Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων-2004.

Έχει συνεργαστεί με Διεθνείς Οργανισμούς (ΟΗΕ, WADA, IOC, IPC) και φορείς Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Εργασίας, Πολιτισμού-Αθλητισμού, και Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ανακοινώσεις

NEWS
Γραμματεία

-40% Έκπτωση για Όλους σε Όλα τα Προγράμματα

Σας ενημερώνουμε, ότι οι Περίοδοι Έναρξης του Νέου Κύκλου Επιμορφωτικών Προγραμμάτων ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι: 07/02/2022 & 28/02/2022.

NEWS
Γραμματεία

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Σας καλωσορίζουμε στο «νέο» μας σπίτι. Η ιστοσελίδα αυτή στήθηκε με πολύ μεράκι και με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μάθησης, που θα είναι πιο άμεσο, πιο εύκολο στον χειρισμό και πιο διαδραστικό.

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το healthing.edu.gr είναι μία σελίδα, η οποία παρέχει 4 Επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου από διακεκριμένους επιστήμονες, Καθηγητές και Ακαδημαϊκούς, καθώς επίσης διακεκριμένους επαγγελματίες. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, που επιθυμεί να παρακολουθήσει ένα Εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να συμπληρώσει, να επικαιροποιήσει τις γνώσεις του και να επιμορφωθεί. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα καλύπτουν μια θεματολογία, η οποία αφορά στην γενική και ειδική εκπαίδευση,  την υγεία, τη φυσική δραστηριότητα, την άσκηση και άθληση, τη διατροφή, το περιβάλλον, το “ευ ζην”, τον πολιτισμό, κ.ά.
Σκοπός του εκπαιδευτικού έργου και της “δια βίου μάθησης”, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, μέσα από την προσωπική τους αυτοβελτίωση και αυτοφροντίδα. Οι κύκλοι μαθημάτων αποτελούν μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία, που απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου.
Στα μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης οι κύκλοι μαθημάτων διεξάγονται όποια ώρα εξυπηρετείται ο εκπαιδευόμενος. Κάθε κύκλος μαθημάτων έχει συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
Στους εκπαιδευόμενους χορηγούνται Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης ή Ειδικευμένης Επιμόρφωσης, με τα οποία εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους και αποτελούν εφόδιο, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας ή να εξελιχθούν ως προσωπικότητες αποκομίζοντας αποκλειστικά οφέλη και γνώσεις.

 

Τα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρέχονται από το healthing.edu.gr απευθύνονται σε όσους έχουν σχετικές σπουδές, γνώσεις ή/και επαγγελματικές εμπειρίες με το γνωστικό αντικείμενο του κάθε Προγράμματος. Ωστόσο, δικαίωμα εγγραφής και παρακολούθησης έχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να επιμορφωθεί για ατομικό όφελος.

Τα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν

Η εγγραφή σας πραγματοποιείται σε 3 βήματα.
Βήμα 1: Ξεκινήστε κάνοντας ‘ΕΓΓΡΑΦΗ’, για να συμπληρώσετε την αίτησή σας. Από το Μενού επιλέξτε “Είσοδος” και μετά “Εγγραφή”.
Βήμα 2: Συμβουλευτείτε το email, που θα σας αποσταλεί, και το οποίο θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάθεση του απαιτούμενου ποσού και την αποστολή δικαιολογητικών, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.
Βήμα 3: Πραγματοποιήστε την κατάθεση του ποσού και αποστείλατε το “αποδεικτικό κατάθεσης” και τα λοιπά δικαιολογητικά, που θα σας έχουν ζητηθεί μέσω email.
Θα λάβετε επιβεβαιωτικό email για την εγγραφή σας στο Πρόγραμμα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που σχετίζονται με τη μελέτη σας, όπως χρονοδιάγραμμα, οδηγό μελέτης κ.λ.π., για να ξεκινήσετε.

  • Θα χρειαστείτε κατοχή προσωπικού email, και βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ.

Ως ελάχιστη συνεισφορά στις ιδιαίτερες συνθήκες, που έχει επιφέρει η πανδημία του  COVID-19, τα δίδακτρα στα Προγράμματα Επιμόρφωσης έχουν διαμορφωθεί, ώστε να εξασφαλίζονται μειωμένα δίδακτρα κι επιπλέον διευκολύνσεις. Ειδικότερα, τα δίδακτρα των Προγραμμάτων ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δίνουν τη δυνατότητα έκπτωσης 10% με την εφ’ άπαξ προπληρωμή όλου του ποσού.

Στην περίπτωση που υποβληθεί η αίτηση συμμετοχής στο χρονικό πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης (early entry), επίσης δίνεται επιπρόσθετα η έκπτωση 10%.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του κάθε Προγράμματος ή την επιλογή ‘Εκπτωτική Πολιτική’, για να ελέγξετε, αν καλύπτετε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σύμφωνα με την εκπτωτική πολιτική. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ναι. Τα Προγράμματα Επιμόρφωσης ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δίνουν τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε τρεις (3) δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος, που σας ενδιαφέρει, και μελετήστε τις σχετικές πληροφορίες.

Για τα Προγράμματα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. εφαρμόζουμε εκπτωτική πολιτική για διάφορες κατηγορίες εκπαιδευόμενων, όπως για ανέργους, πολυτέκνους, ΑμεΑ, Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων κ.τ.λ. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος που σας ενδιαφέρει, για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις κατηγορίες εκπτωτικής πολιτικής. Έτσι, θα ελέγξετε, εάν ανήκετε σε κάποια κατηγορία από αυτές λαμβάνοντας την αντίστοιχη έκπτωση.

Επιπλέον, στην αρχή κάθε κύκλου σπουδών δίνεται και έκπτωση λόγω έγκαιρης προκράτησης θέσης σε περίπτωση, που κάποιος υποβάλλει την αίτησή του μέσα στις ημερομηνίες, που ανακοινώνονται για την έγκαιρη προκράτηση θέσης (early entry).

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ στην επιλογή της ιστοσελίδας ‘Εκπτωτική Πολιτική’.

Για την ολοκλήρωση του κάθε Προγράμματος Επιμόρφωσης θα πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη σχετική αξιολόγηση. Το κάθε Πρόγραμμα Επιμόρφωσης έχει, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, διαφορετική προσέγγιση αξιολόγησης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος που σας ενδιαφέρει, για να ενημερωθείτε.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός Επιμορφωτικού Προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στους/τις εκπαιδευόμενους/ες από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, εκτός του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή  Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης παρέχεται και συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass το οποίο συμβάλλει στην αξία του χορηγούμενου πιστοποιητικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Europass ανατρέξτε στην επιλογή της ιστοσελίδας “Μονάδες ECVET.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος που σας ενδιαφέρει, και δείτε τα σχετικά Πιστοποιητικά.

Η παρακολούθηση των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης σας δίνει ουσιαστικά εφόδια και γνώσεις, για να αναπτύξετε δεξιότητες, που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική σας ενασχόληση. Τα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης συνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας την εφαρμοσμένη επιστήμη στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.
Τα πιστοποιητικά, επίσης, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, για να δομήσετε το βιογραφικό σας και να επιτύχετε σε συνεντεύξεις ή αιτήσεις για θέσεις εργασίας ή/και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης υλοποιείται εξ αποστάσεως μέσω φιλικής προς το χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας, που ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να υποστηρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επικοινωνία εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου. Όλα τα προγράμματα υποστηρίζονται από εκπαιδευτές, οι οποίοι είναι είτε Καθηγητές του ΕΚΠΑ είτε εξειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα τους.
Ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο του κάθε προγράμματος η εκπαίδευση περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό (θεωρία, παραδείγματα, υποδειγματικές ασκήσεις, πρόσθετη βιβλιογραφία, ασκήσεις αξιολόγησης κ.ά.) σε έντυπη (εκτυπώσιμη) αλλά και ηλεκτρονική μορφή.
Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται σταδιακά, ανά διδακτική ενότητα. Η χορήγηση του τίτλου σπουδών πραγματοποιείται, όταν ο εκπαιδευόμενος λάβει σε όλα τα μαθήματα του Προγράμματος βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 50%. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχονται στον οδηγό σπουδών του εκάστοτε Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
Τα Μαθήματα δίδονται με τη μέθοδο της ασύγχρονης εκπαίδευσης. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε όποια ώρα εξυπηρετεί εσάς, από την άνεση του σπιτιού σας, μέσα στη χρονική περίοδο, που διατίθενται ο κάθε κύκλος Μαθημάτων του εκάστοτε Προγράμματος.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω του email: [email protected]