Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εξ Αποστάσεως (e-Learning)
Προγράμματα
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Έκπτωση για Όλους

- 0 %

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εποχής, της ενεργειακής κρίσης & της ανατίμησης των αγαθών προσφέρουμε

Νέα μειωμένα δίδακτρα

& επιπλέον διευκολύνσεις σε όλα τα προγράμματα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

Κάνε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου, επέλεξε ένα από τα προγράμματα.

Γιατί η γνώση είναι δύναμη.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Όταν συναντήσεις εμπόδια, αλλάζεις την διαδρομή σου προς το στόχο σου. Δεν αλλάζεις την απόφασή σου να φτάσεις σε αυτόν.

 

Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης από Ακαδημαϊκούς Καθηγητές & Διακεκριμένους Επαγγελματίες

Εφαρμοσμένη Γνώση & Δεξιότητες, Δυναμικό Ανταγωνιστικό Επαγγελματικό Προφίλ

Η Γνώση είναι Δύναμη...
Αυτοβελτίωση, Προσωπική Εξέλιξη, Ποιότητα Ζωής,
Δια Βίου Μάθηση για ΌΛΟΥΣ

Επιστημονική και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη, Καθηγήτρια Δήμητρα Κουτσούκη

Πλήρες Βιογραφικό
ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Χαιρετισμός

Αγαπητοί φίλοι,

Στη μακρόχρονη πανεπιστημιακή καριέρα μου υπηρετώ την τριτοβάθμια εκπαίδευση με όραμα και πεποίθηση, ότι η εκπαίδευση είναι προνόμιο για όλους τους ανθρώπους  της γης. Η εκπαίδευση οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους τους πολίτες κάθε χώρας, να στοχεύει πρωτίστως στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και να είναι προσβάσιμη σε όλα τα στάδια εξέλιξης του πολίτη.

Οραματίζομαι και εργάζομαι για μια εκπαίδευση, που στοχεύει στην  υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δίκαιης  πρόσβασης σε αυτήν με σεβασμό στη διαφορετικότητα, καθώς και στη δημιουργία δράσεων για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Υποστηρίζω με πράξεις και έργα τη δια βίου μάθηση, που στοχεύει στην απόκτηση γνώσης, δεξιοτήτων, εμπειριών και βιωμάτων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου.

Αντιλαμβάνομαι την πρόοδο, την εξέλιξη και την ποιότητα της ζωής  του ανθρώπου με έναν ολιστικό τρόπο. Η πνευματική, η σωματική και η ψυχική εξέλιξη και υγεία  αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο,  που χρειάζεται υποστήριξη και συνεχή φροντίδα. Φροντίδα η οποία στη  ζωή του ανθρώπου αποτελεί πρόκληση μιας και οι επιστήμες, η τεχνολογία, οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες μεταβάλλονται ραγδαία.

Η γνώση αποκτάται μέσα από συστηματική μελέτη και εμπέδωση των αποτελεσμάτων επιστημονικών ερευνών, της θεωρίας, των εφαρμογών και των καλών πρακτικών. Η γνώση είναι αγαθό, που αποκτάται  μέσα από μαθησιακές και βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε στάδιο εξέλιξης του ανθρώπου. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η επανεκπαίδευση είναι έννοιες, οποίες πραγματώνονται με ευκολία μέσα από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δηλαδή μέσω της τεχνολογικής μεθόδου του e-learning.

Στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης λειτουργίας του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά  συνθέτουν τη γνώση, την εμπειρία και την επιστημονική κατάρτιση επιστημόνων του ΕΚΠΑ, ειδικών,  και  ανθρώπων με μακρόχρονη εξειδίκευση στα σχετικά με τη θεματολογία των προγραμμάτων  επιστημονικά πεδία. Η επιστημονική και ακαδημαϊκή ευθύνη των προγραμμάτων, που προσφέρονται μέσα από το test.healthing.edu.gr, είναι δική μου.  Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει με επιτυχία τα προγράμματά μας πάνω από 450 άτομα και έχουν αποκτήσει πιστοποιητικά επιμόρφωσης πλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους και το επαγγελματικό βιογραφικό τους.

Στο Εργαστήριό μας (apalab.phed.uoa.gr) εγώ και οι συνεργάτες μου θεωρούμε, ότι η φυσική δραστηριότητα και γενικότερα η κίνηση, η άσκηση και ο αθλητισμός  αποτελούν  το «όχημα», που μπορεί να οδηγήσει το άτομο σταδιακά στην ευζωία, την ποιότητα ζωής και στη μακροβιότητα.

Θεμελιώδης  πεποίθησή  μας είναι, ότι η κίνηση σηματοδοτεί την αρχή της ζωής και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή εμπειριών και γνώσης στο βρέφος αλλά και στον άνθρωπο σε κάθε ηλικία.

Το test.healthing.edu.gr εκφράζει με μεγάλη χαρά αλλά και προσήλωση την πεποίθησή μας αυτή και σας καλωσορίζουμε με αγάπη και αφοσίωση στη δια βίου εμπειρία της μάθησης.

Δήμητρα Κουτσούκη,
Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Διευθύντρια του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/ Αναπτυξιακών και Κινητικών Διαταραχών

Βρες τι κρύβει το δέντρο της ζωής

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Σχόλια των σπουδαστών μας!

Σχόλια των σπουδαστών μας!

 
 
 
 
 
0/500 χαρακτήρες
 
 
 
 
Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.
Το e-mail σας και το επώνυμό σας δεν θα δημοσιευτούν.
Η καταχώρησή σας θα είναι ορατή στο βιβλίο σπουδαστών μόνο αφού την ελέγξουμε.
Διατηρούμε το δικαίωμα να επεξεργαστούμε, να διαγράψουμε ή να μην δημοσιεύσουμε τα σχόλια.
7 σχόλια.
Μάριος από Πειραιάς Έγραψε στις 17/06/2022 at 14:31
Γράφτηκα στο μάθημα Τρίτη Ηλικία: Άσκηση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής. Τώρα που μπαίνω στα δεύτερα -ήντα, ένιωθα πως θέλω να μάθω τι με περιμένει. Το υλικό που πήρα μου έλυσε πολλές απορίες και μου ανέδειξε τρόπους για τη διατήρηση της... Διαβάστε περισσότερα
Γράφτηκα στο μάθημα Τρίτη Ηλικία: Άσκηση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής. Τώρα που μπαίνω στα δεύτερα -ήντα, ένιωθα πως θέλω να μάθω τι με περιμένει. Το υλικό που πήρα μου έλυσε πολλές απορίες και μου ανέδειξε τρόπους για τη διατήρηση της υγείας μου και της ποιότητας ζωής μου. Σας ευχαριστώ.... Collapse
Κατερίνα από Αθήνα Έγραψε στις 14/06/2022 at 16:26
Η μάθηση δεν έχει ηλικία! Η γνωριμία με τον ίδιο μου τον εαυτό είναι ένα εσωτερικό ταξίδι, που ωφελεί και τους άλλους ανθρώπους γύρω μου. Στόχος μου ήταν η αυτοβελτίωση. Το εκπαιδευτικό υλικό στον κύκλο μαθημάτων, που παρακολούθησα, ήταν εξαιρετικό.... Διαβάστε περισσότερα
Η μάθηση δεν έχει ηλικία! Η γνωριμία με τον ίδιο μου τον εαυτό είναι ένα εσωτερικό ταξίδι, που ωφελεί και τους άλλους ανθρώπους γύρω μου. Στόχος μου ήταν η αυτοβελτίωση. Το εκπαιδευτικό υλικό στον κύκλο μαθημάτων, που παρακολούθησα, ήταν εξαιρετικό. Ιδιαίτερα οι θεματικές βιοανάδρασης, αντιγήρανσης, στοχοθέτησης και αντιμετώπισης ψυχοκοινωνικών συμπτωμάτων μέσω του coaching και της φυσικής άσκησης. Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία αυτής της γνώσης με τους φίλους μου. Σας ευχαριστώ θερμά!... Collapse

Ανακοινώσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το healthing.edu.gr προσφέρει Επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου από διακεκριμένους επιστήμονες, Καθηγητές και Ακαδημαϊκούς, καθώς επίσης διακεκριμένους επαγγελματίες. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, που επιθυμεί να παρακολουθήσει ένα Εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να συμπληρώσει, να επικαιροποιήσει τις γνώσεις του και να επιμορφωθεί. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα καλύπτουν μια θεματολογία, η οποία αφορά στην γενική και ειδική εκπαίδευση,  την υγεία, τη φυσική δραστηριότητα, την άσκηση και άθληση, τη διατροφή, το περιβάλλον, το “ευ ζην”, τον πολιτισμό, κ.ά.
Σκοπός του εκπαιδευτικού έργου και της “δια βίου μάθησης”, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, μέσα από την προσωπική τους αυτοβελτίωση και αυτοφροντίδα. Οι κύκλοι μαθημάτων αποτελούν μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία, που απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου.
Στα μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης οι κύκλοι μαθημάτων διεξάγονται όποια ώρα εξυπηρετείται ο εκπαιδευόμενος. Κάθε κύκλος μαθημάτων έχει συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
Στους εκπαιδευόμενους χορηγούνται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass και Βεβαίωση Ημεροχρονολογίας από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του ΕΚΠΑ. Η Πιστοποίηση αυτή εμπλουτίζει το βιογραφικό τους και αποτελεί εφόδιο, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας ή να εξελιχθούν ως προσωπικότητες αποκομίζοντας αποκλειστικά οφέλη και γνώσεις.

Τα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρέχονται από το healthing.edu.gr απευθύνονται σε όσους έχουν σχετικές σπουδές, γνώσεις ή/και επαγγελματικές εμπειρίες με το γνωστικό αντικείμενο του κάθε Προγράμματος. Ωστόσο, δικαίωμα εγγραφής και παρακολούθησης έχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να επιμορφωθεί για ατομικό όφελος.

Η αίτησή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΚΥΒΕΛΗ

Εφόσον έχω ολοκληρώσει την εγγραφή μου, συνδέομαι με τους κωδικούς, πατάω είσοδος για να μεταφερθώ μέσω του λογαριασμού μου, στην πλατφόρμα ασύχγρονης εκπαίδευσης eclass

-40% ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εποχής, της ενεργειακής κρίσης & της ανατίμησης των αγαθών προσφέρουμε Νέα μειωμένα δίδακτρα & επιπλέον διευκολύνσεις σε όλα τα προγράμματα

Για την ολοκλήρωση του κάθε Προγράμματος Επιμόρφωσης θα πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη σχετική αξιολόγηση. Το κάθε Πρόγραμμα Επιμόρφωσης έχει, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, διαφορετική προσέγγιση αξιολόγησης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος που σας ενδιαφέρει, για να ενημερωθείτε.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός Επιμορφωτικού Προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στους/στις εκπαιδευόμενους/ες από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, εκτός του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης παρέχεται και συμπλήρωμα πιστοποιητικού Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ, το οποίο συμβάλλει στην αξία του χορηγούμενου πιστοποιητικού. 

Επιπρόσθετα χορηγείται βεβαίωση ημεροχρονολογίας σε όλα τα Μοριοδοτούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

 

Η επιλογή των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης σας δίνει ουσιαστικά εφόδια και γνώσεις, για να αναπτύξετε δεξιότητες, που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική σας ενασχόληση. Τα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης συνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας την εφαρμοσμένη επιστήμη στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.
Τα πιστοποιητικά, επίσης, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, για να δομήσετε το βιογραφικό σας και να επιτύχετε σε συνεντεύξεις ή αιτήσεις για θέσεις εργασίας ή/και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η επιμόρφωση υλοποιείται με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δίνοντάς σας το πλεονέκτημα να προσαρμόσετε το ρυθμό μάθησης στο δικό σας πρόγραμμα. Ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο του κάθε προγράμματος δίδεται και το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει κατανεμηθεί σε διδακτικές ενότητες. Μπορείτε να μελετήσετε το υλικό σε ηλεκτρονική μορφή αλλά και να το εκτυπώσετε. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι απλή, φιλική προς το χρήστη και υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διεξαγωγή των ασκήσεων (quiz). Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ή τηλεφώνου για την επίλυση προβλημάτων και αποριών
Οι εκπαιδευτές είναι Καθηγητές του ΕΚΠΑ και εξειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα τους.
Η χορήγηση του τίτλου σπουδών πραγματοποιείται, όταν ο εκπαιδευόμενος λάβει σε όλα τα μαθήματα του Προγράμματος βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 50%.

Αν χρειάζεστε βοήθεια ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας  μέσω του e-mail: [email protected] ή στα τηλέφωνα 210-7276021 και 210-7276025.